HUISARTSEN

PRAKTIJK

MARKTPLEIN

Main menu:Welkom |  | Spreekuur | Diensten & Waarneming | Patiëntenportaal

Herhaal recepten | Reizigers vaccinaties | Links | Nieuws |  Medewerkers

Laatste nieuws...

 

Griepvaccinatie 2021

Dit jaar is de vraag naar griepvaccin zo groot dat er, ondanks dat er meer is besteld, er toch een tekort aan vaccins was. Wij hebben daarom extra vaccins besteld en  vrijdag 3 december een extra uitgifte moment gepland. Als u bent uitgenodigd, maar nog geen griepvaccinatie heeft ontvangen en dit wel zou willen bent u van harte welkom. U kunt tussen 16.00 en 17.00, met uw uitnodiging, terecht bij Plein 5, van Limburg Stirumplein 5 in Brummen. .

Uitgenodigd zijn mensen voor wie griep ernstige gevolgen kan hebben. Vooral als u diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand heeft. Of als u 60 jaar of ouder bent.

Daarnaast is er op advies van de gezondheidsraad de selectie verruimd. Wij denken de meeste mensen ook al een uitnodiging te hebben verstuurd. Mocht u reden hebben aan te nemen dat u in aanmerking zou moeten komen voor een griepvaccinatie, maar heeft u geen uitnodiging gehad, neemt u dan contact met ons op.

Op advies van de gezondheidsraad komen ook in aanmerking;

- Vrouwen die tussen 1 oktober en 1 december 22 weken of langer zwanger zijn.

- Mensen die vanwege COVID-19 longschade hebben opgelopen.

- Mensen met een spierziekte, of andere ziekte aan het zenuwstelsel zoals MS, Parkinson,           Myasthenis Gravis of ALS.

- Mensen met epilepsie.

- Mensen met een doorgemaakte hersenbloeding of hersen infarct.

- Kinderen met een psychomotore retardatie.

- Mensen met een BMI van meer dan 40.

- Mensen waarbij dementie is vastgesteld.

- Mensen met cochleaire implantaten.

- mensen met een verstandelijke beperking die niet in een instelling wonen.

 

Het Corona virus en bezoek aan de praktijk

Helaas gaat het in Nederland weer slecht met het aantal besmettingen. Dit vereist weer alertheid en een andere manier van werken binnen de huisartsenpraktijk.

Heeft u vragen of u besmet zou kunnen zijn met het corona virus belt u dan met de assistente voor advies en kom niet naar de praktijk. Samen kijken we hoe we uw vraag het beste kunnen beantwoorden. Een bezoek op het spreekuur, telefonisch/via beeldbellen of doormiddel van een visite. 

We willen graag benadrukken dat u bij vragen ten aller tijden welkom om te bellen en te over leggen , dit geldt voor corona gerelateerde klachten en voor 'reguliere' klachten. De assistente zal u in geval van mogelijke coronabesmetting verzoeken eerst een test bij de GGD te doen. Een zelftest is bij klachten onvoldoende betrouwbaar. Als het nodig is zien wij u ook als er ( nog ) geen testuitslag bekend is. Alleen dan treffen wij wel maatregelen onszelf en mede patiënten te beschermen.

Mensen die gezien moeten worden met klachten van hoesten en koorts, of andere klachten verdacht voor een mogelijke Corona besmetting, zien wij niet op het reguliere spreekuur op de de praktijk.  Wij zoeken een tijdstip wanneer er geen andere mensen in de wachtkamer zijn en zullen u zien in volledige beschermende kleding. 

Om op de hoogte te zijn van de meest actuele informatie willen wij u graag 2 sites adviseren waarop veel informatie te vinden is over maatregelen om te voorkomen dat je in aanraking komt met het virus, en wat te doen bij eventuele besmetting.

Beide zijn dit betrouwbare sites die goed bijgehouden worden en de meest actuele stand van zaken geven. 

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus   

 

Bloed prikken op afspraak

In verband met Corona moet u voor dat u bloed gaat prikken  een afspraak maken op de prikpost naar keuze. Ook Brummen staat in deze lijst.

Ook als trombosedienst- patiënt moet u zelf uw controle-afspraak inplannen.

Afspraken maken kan op 2 manieren.

1. Online ( dit heeft de voorkeur)                                                                  

2. Telefonisch. Van maandag tm vrijdag van 8:00- 16:30 uur via 055-5811210 

Online, zo werkt het:

1. Ga naar gelreziekenhuizen.nl en kies voor bloedprikken.

2. Kies de locatie, datum en tijdstip. Vul u naam en geboortedatum in.

3. De afspraakbevestiging kunt u printen en meenemen naar uw afspraak. Heeft u een e-mailadres ingevuld? dan ontvangt u de bevestiging via de mail.

 


 

Marktplein 19   6971 AB   Brummen   tel: 0575-561281   fax:0575-564770