HUISARTSEN

PRAKTIJK

MARKTPLEIN

Main menu:Welkom |  | Spreekuur | Diensten & Waarneming | Patiëntenportaal

Herhaal recepten | Reizigers vaccinaties | Links | Nieuws |  Medewerkers

Laatste nieuws...

 

Mondkapje

In navolging van het landelijke beleid willen we vragen bij het bezoek aan de praktijk een mondkapje te dragen. Evenals bij het ophalen van de griepvaccinaties bij plein 5. Dit in verband met uw eigen veiligheid en die van anderen.

 

praktijk gesloten

Ivm vakantie is de praktijk gesloten van 12 oktober tm vrijdag 16 oktober.

Voor spoedgevallen die niet tot 19 oktober kunnen wachten kunt u terecht bij onze collega's van de huisartsen praktijk de Meidoorn en de Zegerij. Meer informatie hierover vindt u onder het tabblad 'diensten en waarnemingen'.

 

Griepvaccinatie 2020

Mensen die in aanmerking komen voor een gratis griepvaccinatie ontvangen  voor 21 september een uitnodiging.

Dit jaar zijn wij vanwege de coronamaatregelen genoodzaakt het anders te doen dan u van ons gewend bent. Wij willen de mensenstroom verdelen om ons zo aan de coronarichtlijnen te kunnen houden. U krijgt een tijdstip waarop u de griepprik kunt komen halen. Dit kan zijn op maandag 5 oktober van 16:00- 18:00 óf op vrijdag 9 oktober tussen 9:00 en 12:00.

Het is belangrijk dat u zich aan het tijdstip houdt op de uitnodiging. Dit voor uw eigen gezondheid en die van anderen.

Wij geven dit jaar geen prikken op de praktijk. In de uitnodiging staat wat te doen als u écht niet kunt op het gegeven tijdstip.

Als u voor 21 september geen uitnodiging heeft ontvangen en denkt er toch voor in aanmerking te komen neemt u dan contact op met de praktijk.

 

Pneumokokkenvaccinatie

Wordt u dit jaar 73, 74, 75, 76, 77, 78 of 79 jaar dan ontvangt u naast de uitnodiging voor de griepprik  ook een uitnodiging voor een pneumokokken vaccinatie. U krijgt dit jaar de prik gratis als u in deze leeftijdscategorie valt.

De prik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. U heeft daarmee minder kans op een longontsteking. De vaccinatie is na 5 jaar uitgewerkt.   

Wij geven de prik op het zelfde moment als de griepvaccinatie, alleen in de andere arm.

Net als voor de griepvaccinatie geldt dat u de uitnodiging voor 21 september thuis krijgt. Heeft u geen uitnodiging gehad en komt u er qua leeftijd toch voor in aanmerking neemt u dan contact op met de praktijk.

 

Bloed prikken op afspraak

Vanaf  31 augustus moet u voor dat u bloed gaat prikken  een afspraak maken op de prikpost naar keuze. Ook Brummen staat in deze lijst.

Ook als trombosedienst- patiënt moet u zelf uw controle-afspraak inplannen.

Afspraken maken kan op 2 manieren.

1. Online ( dit heeft de voorkeur)                                                                  

2. Telefonisch. Van maandag tm vrijdag van 8:00- 16:30 uur via 055-5811210 

Online, zo werkt het:

1. Ga naar gelreziekenhuizen.nl en kies voor bloedprikken.

2. Kies de locatie, datum en tijdstip. Vul u naam en geboortedatum in.

3. De afspraakbevestiging kunt u printen en meenemen naar uw afspraak. Heeft u een e-mailadres ingevuld? dan ontvangt u de bevestiging via de mail.

 

Het Corona virus

Het virus zorgt in het land voor veel onrust en vereist een andere manier van werken binnen de huisartsenpraktijk.

Mensen die gezien moeten worden met klachten van hoesten en koorts, of andere klachten verdacht voor een mogelijke Corona besmetting, zien wij niet op de praktijk. Deze patiënten zien we, net als onze collega's uit het dorp, in de huisartsenpraktijk de Toren, Primulastraat 2 in Brummen. Het kan dus zijn dat als u belt voor een afspraak de assistente een afspraak voor u maakt bij de Toren. Hier hebben wij of een collega uit het dorp bij toerbeurt dienst en zullen u zien in volledige beschermende kleding. 

Op de praktijk op het Marktplein zien wij de mensen die niet verdacht zijn voor een Corona besmetting.

 

Om op de hoogte te zijn van de meest actuele informatie willen wij u graag 2 sites adviseren waarop veel informatie te vinden is over maatregelen om te voorkomen dat je in aanraking komt met het virus, en wat te doen bij eventuele besmetting.

Beide zijn dit betrouwbare sites die goed bijgehouden worden en de meest actuele stand van zaken geven. 

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus   

Als u twijfelt of u besmet zou kunnen zijn met het corona virus belt u dan met de assistente voor advies en kom niet naar de praktijk.

 

 

Marktplein 19   6971 AB   Brummen   tel: 0575-561281   fax:0575-564770