HUISARTSEN

PRAKTIJK

MARKTPLEIN

Main menu:Welkom |  | Spreekuur | Diensten & Waarneming | Patiëntenportaal

Herhaal recepten | Reizigers vaccinaties | Links | Nieuws |  Medewerkers

Laatste nieuws...

 

Nieuwe Huisarts in opleiding

Per September werkt er bij ons een nieuwe huisarts in opleiding in de praktijk, Janique Arnts.

Zij heeft het eerste jaar van haar opleiding ook in Brummen gewerkt , alleen bij een andere huisartsenpraktijk. Nu start zij in het derde en laaste jaar van de opleiding onder begeleiding van  dokter van Bosheide en Geverink.

Naast haar werk in de praktijk werkt Janique Arnts ook in het onderwijsprogramma van de basis  geneeskunde opleiding op UMCN Radboud.  

 

Corona-vaccinatiebewijs

Wij krijgen veel vragen van mensen over de registratie van de coronavaccinaties.

Hieronder staan een aantal belangrijke feiten op een rij.

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Kijk op website van rijksoverheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

Ook kunt u terecht op de website coronacheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de coronacheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.

Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden?

Het duurt minimaal 2 weken na de laatste vaccinatie voor het op mijnRivm.nl terug te vinden is. Wij hebben alle vaccinaties doorgegeven van mensen die toestemming hebben gegeven de vaccinatie te delen met het RIVM, de zelfde dag of maximaal een dag later na het vaccineren. De rest van de verwerking is in handen van het RIVM. Helaas blijkt dat er soms een vertraging zit in de verwerking, of dat een registratie niet tot stand komt.

 

Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen een vaccinatiebewijs te maken, als er zonder een volledig vaccinatiebewijs problemen voor u ontstaan. Wij kunnen dan kijken of we een registratiebewijs kunnen aanmaken, vooruitlopend op de registratie van het RIVM.

U zult hopelijk begrijpen dat dit een extra service is bovenop onze normale werkzaamheden, waar we niet op zitten te wachten. Wij zullen dit dus alleen in uitzonderingsgevallen doen.

Als u Hiervoor in aanmerking wilt komen, bel dan niet met de praktijk, maar stuur een email naar info@huisartsenpraktijkmarktplein.nl

Geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl.

Wij vragen u het volgende mee te sturen;

- De reden en datum waarvoor u de verklaring nodig heeft.

- De contact gegevens; naam, geboortedatum, bsn nummer van de persoon om wie het gaat.

- Een scan van uw vaccinatiebewijs die u van ons gekregen heeft met de batchnummers van       het vaccin er op.

- Een screenshot van de pagina van mijn rivm, waarop staat welke vaccinaties er wel of niet  geregistreerd staan.

- Als u maar één vaccinatie nodig heeft omdat u corona heeft doorgemaakt. Vermeld dan de datum van een bij de GGD geregistreerde positieve testuitslag. Als u via een andere route bent getest , bv via het ziekenhuis, noteer dan de datum van de test en de naam van de instantie die de test heeft afgenomen.

 

 

Het Corona virus en bezoek aan de praktijk

Ook al gaat het in Nederland beter met de aantallen mensen die besmet zijn met het coronavirus, we zijn er nog niet van af!

Het coronavirus vereist nog steeds alertheid en een andere manier van werken binnen de huisartsenpraktijk.

Heeft u vragen of u besmet zou kunnen zijn met het corona virus belt u dan met de assistente voor advies en kom niet naar de praktijk. Samen kijken we hoe we uw vraag het beste kunnen beantwoorden. Een bezoek op het spreekuur, telefonisch/via beeldbellen of doormiddel van een visite. 

Mensen die gezien moeten worden met klachten van hoesten en koorts, of andere klachten verdacht voor een mogelijke Corona besmetting, zien wij niet op het reguliere spreekuur op de de praktijk.  Wij zoeken een tijdstip wanneer er geen andere mensen in de wachtkamer zijn en zullen u zien in volledige beschermende kleding. 

Om op de hoogte te zijn van de meest actuele informatie willen wij u graag 2 sites adviseren waarop veel informatie te vinden is over maatregelen om te voorkomen dat je in aanraking komt met het virus, en wat te doen bij eventuele besmetting.

Beide zijn dit betrouwbare sites die goed bijgehouden worden en de meest actuele stand van zaken geven. 

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus 

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus   

 

Bloed prikken op afspraak

In verband met Corona moet u voor dat u bloed gaat prikken  een afspraak maken op de prikpost naar keuze. Ook Brummen staat in deze lijst.

Ook als trombosedienst- patiënt moet u zelf uw controle-afspraak inplannen.

Afspraken maken kan op 2 manieren.

1. Online ( dit heeft de voorkeur)                                                                  

2. Telefonisch. Van maandag tm vrijdag van 8:00- 16:30 uur via 055-5811210 

Online, zo werkt het:

1. Ga naar gelreziekenhuizen.nl en kies voor bloedprikken.

2. Kies de locatie, datum en tijdstip. Vul u naam en geboortedatum in.

3. De afspraakbevestiging kunt u printen en meenemen naar uw afspraak. Heeft u een e-mailadres ingevuld? dan ontvangt u de bevestiging via de mail.

 


 

Marktplein 19   6971 AB   Brummen   tel: 0575-561281   fax:0575-564770